Vabilo na soočenje kranjskih kandidatov za poslance v Državnem zboru RS (avla Mestne občine Kranj, 3. 7. 2014 ob 18.00)

Kot v letu 2008, ko smo prvič organizirali soočenje kandidatov za kranjske poslance v Državnem zboru, bomo tudi pred tokratnimi predčasnimi državnozborskimi volitvami organizirali podobno soočenje za poslance, ki bodo kandidirali v volilni enoti 1, v volilnih okrajih 4, 5 ali 6 (Kranj I, II ali III).

Vabimo vas torej, da se udeležite soočenja, ki bo potekalo v četrtek, 3. julija 2014, ob 18.00 v prostorih avle Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, v Kranju.

Namen okrogle mize je aktivirati civilno družbo in spodbuditi kakovostno razpravo o državnozborskih volitvah ter vlogi poslancev izvoljenih v Kranju. Udeležite se okrogle mize, povejte svoje mnenje in vprašajte, kar vas zanima. Prepričajte se in preverite za koga boste oddali svoj glas na prihajajočih volitvah 13. julija.

Soočenje bo sestavljeno iz štirih delov. (1.) Na začetku soočenja bo imel vsak kandidat za poslanca na razpolago 2 minuti, da predstavi sebe in programska izhodišča svoje stranke oziroma liste. (2.) Sledila bodo neposredna vprašanja moderatorja vsakemu kandidatu. Vsak kandidat bo dobil dve vprašanji, za vsakega izmed njiju bo imel 1 minuto časa. Ostali kandidati bodo imeli možnost za polminutno repliko. (3.) V nadaljevanju bo lahko vsak kandidat drugemu kandidatu zastavil po eno vprašanje, za katerega bo imel le-ta 1 minuto časa, da nanj odgovori. (4.) Na koncu soočenja bodo kandidatom vprašanja zastavljali tudi obiskovalci, posamezen kandidat pa bo imel na voljo 1 minuto za odgovor.

Ker je prijavljenih list kandidatov za poslance v Državni zbor kar 16, smo bili prisiljeni, zaradi organizacijskih in vsebinskih razlogov, omejiti sodelovanje na največ 10 predstavnikov. Kriterij za izbor povabljenih predstavnikov temelji na zadnjih javnomnenjskih raziskavah.

plakat_soocenje

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


+ ena = 10

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>