Vabilo na predavanje o energetski izkaznici (Mestna knjižnjica Kranj, 28. 5. 2014 ob 17.00)

Društvo ODGOVOR bo v sredo, 28. 5. 2014 ob 17.00 v prostorih Mestne knjižnice Kranj organiziralo brezplačno predavanje o energetski izkaznici. Vodil ga bo izkušeni energetski svetovalec g. Simon Brlek.

V zadnjem času je veliko nasprotujočih si informacij o energetskih izkaznicah. Zapleta se že pri poimenovanju, saj bi ji verjetno morali reči energijska in ne energetska. Bolj kot to, da gre za javno listino s podatki o energijski učinkovitosti stavbe in priporočili za izboljšanje slabe učinkovitosti (v večini primerov), je v ospredju njena cena in dvom o potrebnosti tega dokumenta. A tu nas Evropska Unija ne bo tolerirala, saj lovimo zadnji vlak za uvedbo energetske izkaznice in tako prenesemo zahteve iz evropske direktive tudi v slovensko prakso.

Po drugi strani pa je zaradi visokih cen energentov tudi naš interes vedeti, kateri so ustrezni koraki pri energetski sanaciji objekta. Toliko bolj pa mora to zanimati kupca ali najemnika nepremičnine, ki jim je energetska izkaznica tudi prvenstveno namenjena.

energ_izk

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


3 + devet =

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>