Vabilo na okroglo mizo »Problematika odpadkov v Kranju«

Po več uspešno organiziranih okroglih mizah in predavanjih o aktualnih družbenih problematikah tokrat pripravljamo okroglo mizo, katere cilj je kritično ovrednotiti problematiko odpadkov v Kranju in v širši regiji.

Odpadki so ena najpomembnejših slovenskih okoljskih problematik in po nastopu novega ministra za okolje in prostor dr. Žarnića postajajo ena od prioritet Ministrstva za okolje in prostor. Ob nedavnem obisku evropskega komisarja za okolje dr. Potočnika je bila Slovenija opozorjena na nezadostno reševanje problematike odpadkov. Nekatere slovenske občine (in regije) se s to problematiko načrtno ukvarjajo že več let (desetletij) in jo tudi vzorno rešujejo. Gorenjske občine pa na žalost niso zmožne problematike razrešiti s skupnimi močmi v korist svojih občanov, zato za ravnanje z odpadki plačujemo mnogo več kot drugje po Sloveniji. Od predlaganega centra za ravnanje z odpadki v Tenetišah so ostali samo projekti in veliko slabe volje. Zgodba o regijski sortirnici na Polici pa se pomika v prihodnost. Ob vsem tem pa bi lahko bilo kranjsko komunalno podjetje veliko bolj aktivno ter inovativno pri izvajanju javne komunalne službe in zmanjševanju količine odloženih odpadkov. S povabljenimi gosti se bomo pogovarjali o konkretnih korakih, ki bi jih morala napraviti tako Mestna občina Kranj kot tudi celotna regija, in o primerih dobre prakse v Sloveniji in tujini, ki bi nam lahko služili za zgled.

Vljudno vas vabimo na okroglo mizo na temo »Problematika odpadkov v Kranju«, ki bo v torek 30. 3. 2010 ob 18:00 v prostorih lokala Galerija Dali (Stritarjeva ul. 5, Kranj). Razprava bo potekala predvidoma eno uro, zaključni del (približno pol ure) pa bo namenjen vprašanjem prisotnih.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

g. Bojan Dejak, v. d. generalnega direktorja Direktorata za javne službe in investicije iz Ministrstva za okolje in prostor,
g. Stane Štraus, podžupan Mestne občine Kranj,
mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič,
g. Ivan Hočevar, svetovalec direktorja Komunale Kranj in bivši direktor podjetja,
g. Karl Lipič, predsednik Zveze ekoloških gibanj Slovenije in generalni sekretar Stranke ekoloških gibanj Slovenije,
ga. Mila Leskošek, vodja projekta Regionalnega centra za ravnanje z odpadki Celje iz družbe za ravnanje z odpadki Simbio, d.o.o.

VLJUDNO VABLJENI!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


+ 6 = osem

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>