Vabilo na okroglo mizo »Prometna infrastruktura v Kranju«

Po več uspešno organiziranih okroglih mizah in predavanjih na aktualno družbeno problematiko tokrat pripravljamo okroglo mizo, katere cilj je kritično ovrednotiti problematiko prometne infrastrukture v mestu Kranj. Prebivalci in obiskovalci mesta Kranj se spopadamo z nevzdržnimi razmerami, predvsem na področju cestne infrastrukture, dostop do železniške infrastrukture pa je omejen. Z organizacijo okrogle mize na to perečo tematiko želimo vzpodbuditi dialog in prispevati k nujnim in ustreznim rešitvam.

Tematik, ki se nanašajo na problematiko prometne infrastrukture v Kranju je več kot dovolj, zato je javna obravnava več kot potrebna. Kranjski javnosti bi radi osvetlili problematiko vzhodne obvoznice, ki se po dograditvi nakupovalnih centrov spremenila v stoječo kolono. Pojavlja se vprašanje dograditve severne obvoznice in vzhodne vpadnice v mesto. Srž vsega pa predstavlja premajhno krožišče na Primskovem, ki v konicah povzroča prometne zastoje v vse smeri. Zanimal nas bo tudi odnos med občino in državo pri gradnji/obnovi prometne infrastrukture, kdo v Kranju sploh celostno načrtuje prometno infrastrukturo, kako se bo prometna infrastruktura razvijala v prihodnosti (gradnja kranjskih obvoznic) in kateri so tisti ukrepi, s katerimi bi lahko na krajši rok naredili določene izboljšave. Spraševali pa se bomo tudi o navezavi na železniško postajo, gradnji nove avtobusne postaje, izboljšanju dostopnosti in uporabe javnega prometa, gradnji kolesarskih stez in še kaj se bo našlo.

Vljudno vas vabimo na okroglo mizo na temo “Prometna infrastruktura v Kranju”, ki bo v torek 13. januarja 2009 potekala v prostorih Galerije Dali, Stritarjeva 5, Kranj, od 18. do 20. ure.

Na okrogli mizi bodo sodelovali: - mag. Gregor Ficko, v.d. direktor Direkcije Republike Slovenije za ceste; - doc. dr. Marijan Žura, predstojnik Prometnotehniškega inštituta Fakultete za gradbeništvo in geodezijo; - g. Ciril Oblak, direktor Arhitekt biro Oblak; - g. Emil Humar, direktor Avtošole Humar; - mag. Brane Lotrič, direktor B&B izobraževanje in usposabljanje d.o.o. - g. Brane Šimenc, predstavnik Mestne občine Kranj.